Written by 12:15 am Std.12 English

Std.XII Board Exam Appeared Grammar Practice(Use Of Can, Could, Be able to, Unable to)

1 . Man can express a very wide range of ideas and emotions through speech. (Rewrite using ‘be able to)
Ans:Man is able to express a very wide range of ideas and emotions through speech.
2. I can cook. (Rewrite the sentence by using ‘be able to’)
Ans: I am able to cook.
3. Visually challenged people can read them.
(Rewrite it using ‘able to’)
Ans: Visually challenged people are able to read them.
4. Space scientists can fix cameras inside the earth satellites.
(Rewrite the sentence using ‘be able to’)
Ans: Space scientists are able to fix cameras inside the earth satellites.
5. I can cook. (Rewrite the sentence using ‘be able to’)
Ans: I am able to cook.
6. She could just ring her in-laws. (Use ‘be able to’)
Ans: She was just be able to ring her in-laws.
7. He could get into an argument. (Use ‘be able to’)
Ans: He was able to get into an argument.
8. The blind can get themselves educated.(Use ‘be able to’)
Ans:The blind are able to get themselves educated.
9. Me could get into an argument. (Use ‘be able to’)
Ans: He was able to get into an argument.
10. They can move from one oasis to another.(Use’ able to’)
Ans: They are able to move from one oasis to another.
11. We cannot produce good toys in Indian(Use ‘be able to’)
Ans: We are not able to produce good toys in India.
12. India’s 900 million people could survive for several months on the annual toll taken by bandicoot rats. (Use able to)
Ans: India’s 900 million people were able to survive for several months on the annual toll taken by bandicoot rats.
13. The average consumer is not able to difference between guarantees of quality. (Rewrite the sentence using can)
Ans:The average consumer cannot differentiate between guarantees of quality.
14. I could get a total survey of what was happening in Mumbai.
(Use ‘be able to’)
Ans: I was able to get a total survey of what was happening in Mumbai.

For Useful Educational Videos to improve Spoken English and Grammar, please visit and Subscribe our You Tube Channel

👇

 Please Click On Below Image To Subscribe Our Channel

(Visited 777 times, 1 visits today)
Close