Written by 3:50 pm English Grammar Worksheet

English Worksheet | Std.10 The Hundred Dresses |

Set - 1

1. In the corners of the room, most of the students were ………………………
a. Silents 
b.Sensible 
c.Clever
d. Rough
2. Wanda would sit in the ………………….row.
a. First 
b. Second
c. Third
d. Last
3. …………….Would make fun of Wanda.
a. Peggy 
b. Madeline 
c. Both
d. None
4. She always were a faded ……………..dressees.
a. Blue
b. Red
c. Purple
d. White
5. The girls used to play ………………
a. Cricket 
b. Hockey 
c. Hopscotch 
d. Tennis
6. She used to say she had …………pairs of shoes.
a. 40
b. 50
c. 60
d. 70
7. …………….was the most liked girl in the class.
a. Peggy
b. Maddie
c. Wonda
d. None
8. Maddie thought that ………………would win the contest.
a. Peggy 
b. Wanda
c. Herself
d. None
9. ……………announced the winners.
a. Headmistress
b. Class Representatives
c. Miss Mason
d. Supervisor
10. The drawing was displayed in the room ………………
a. 10
b. 11
c. 12
d. 13
11. …………………….won the contest from the boys.
a. Jack Beggles 
b. Jhon
c. Emerson
d. Smith
12. Phrase a gentle push means………….
a. Nudge
b. Badger
c. Pamper
d. Roar
13. ………………….protected small children from bullies.
a. Maddie 
b. Peggy
c. Wanda
d. Jhonsy
14. ……………….wore some body’s hand me-down clothes.
a. Peggy
b. Wanda
c. Maddie 
d. Roma
15. Those who frighten the weak means …………..
a. Bullies 
b. Sensible 
c. Rogue
d. Urchins
16. The phrase a mental discomfort means ………….
a. Embrassed
b. Excited
c. Bother 
d. Beckone
17. The synonyms of trimming is …………
a. Dressing 
b. Decoration
c. Costume
d. Festive
18. Peggie made fun of wanda by ……………
a. Taunting her
b.  Laughing at her
c. Teasing her
d. Asking about dresses
19. Wanda’s dressing was about ………….
a. Dress color 
b. Class rooms
c. Nature 
d. Her residence
20. The minute they entered the classroom. Here they refer to ……….
a. Teacher 
b. Students
c. Girls
d. Boys 

Answer Key:
1. d
2. d
3. c
4. a
5. c
6. c
7. a
8. a
9. c
10. c
11. a
12. a
13. b
14. c
15. a
16. a
17. b
18. d
19.a
20. b

Set - 2

1. The notice came from ……………
a. Teacher’s room
b. Principal’s office
c. Post office
d. Management 
2. …………..read the letter of Wanda’s father.
a. Principal 
b. Peggy
c. Miss Mason
d. Maddie
3. …………..decided to climb the Heights.
a. Maddie
b. Peggy
c. Both Maddie and Peggy
d. Class Teacher
4. ………….was given green dress drawing.
a. Peggy 
b. Maddie
c. Both
d.. None
5. ………….was given blue dress drawing.
a. Peggy
b. Maddie
c. Both
d. None
6. Maddie pinned the drawing in ……………….
a. Bedroom 
b. Living room
c. Kitchen 
d. Verandha
7. ………….sent a letter to the class teacher.
a. Wanda
b. Mr.Patronsakhi
c. Skillfully 
d. Purposefully
9. Shabby means ……………
a. Clean 
b. Dirty
c. Appropriate
10. The letter written to Wanda by Peggy and Maddie was ……………
a. Formal 
b. Informal
c. Friendly
d. Emotional
11. The oppsite of ‘defend’ is ……………
a. Attack
b. Prepare
c. Fight
d. Solve
12. The synonums of protection is …………
a. Destruction 
b. Submission 
c. Defense
d. To challenge
13. ……………was gazing at the picture with tears blurring eyes.
a. Peggy 
b. Maddie
c. Teacher 
d. None
14.  Petronski’s letter says that ………….
a. They were happy with the school
b. They would join the school soon
c. They wouldn’t attend the school
d. They would never leave the school
15. After reading the letter miss masson was quite………….
a. Happy
b. Sad
c. Cheerful
d. Angry

Answer Key
1. b
2. c
3. c
4. a
5. b
6. a
7. b
8. b
9. b
10. c
11. a
12. c
13. b
14. c
15. b 

For Useful Educational Videos to improve Spoken English and Grammar, please visit and Subscribe our You Tube Channel

👇

 Please Click On Below Image To Subscribe Our Channel

(Visited 196 times, 1 visits today)
Close