Written by 11:40 pm Only CBSE

English Worksheet ,MCQ Practice Paper| Std.10 |From The Diary Of Anne Frank|

Before solving this practice sheet, textbook content should be read

from the diary of anne frank cbse std 10 practice paper mcq
1. The narrator of this lesson is ……………….
a. Anne Frank
b. Her Father 
c. Her Mother 
d. Her Sister 
2. …………..had more patience than people.
a. Her Friends  
b. Her Parents  
c. Paper
d. Her Teacher
3. The real friend for Anne was ……………
a. Her Father  
b. Her Mother  
c. Her Sister
d. Her Diary
4. Her Sister was ……………years old.
a. 14
b. 15 
c. 16 
d. 17
5. At marriage her father’s age was ……………
a. 25
b. 35 
c. 30
d. 36
6. Her Father emigrated to ……………
a. Holland   
b. Japan 
c. Russia 
d. Africa
7. She was not sure of ………….regarding marks.
a.Science 
b. Maths 
c. Social 
d. English 
8. Mr.Keesing taught her ………………
a. Science 
b. Social
c. Maths
d. English
9. She wrote ……………..pages in essay.
a. Two 
b. Three
c. Four
d. Five
10. According to Anne …………..was a feature of student.
a. Writing  
b. Talking
c. Playing
d. Asking doubts
11. She inherited the feature from her ………………
a. Father 
b. Mother 
c. Sister
d. Friend 
12. An incorrigible chatter box was her ………….essay.  
a. First 
b. Second 
c. Third
d. Fourth
13.  Her friend Sanne was good at …………………
a. Prose 
b. Fiction
c. Literature 
d. Poetry 
14. The mother duck had ………………ducklings.
a. One 
b. Two
c. Three
d. Four 
15. The three ducklings were killed by …………….
a. Hunter 
b. Lion
c. Swan
d. Fox
16. Anne was given the diary on her ……………….birthday.
a. 11
b. 12
c. 13
d. 14
17. Kitty was the name of …………………..
a. Her cat
b. Her dog
c. Her friend 
d. Her diary
18. Anne was born in …………….
a. Germany 
b. Russia
c. Holland
d. Japan 
19. The synonyms of adorable is …………….
a. Boring 
b. Interesting 
c. Lovable
d. Sorrowful
20. She decided to write the diary because ………………..
a. She liked writing 
b. She had hardly any friends  
c. She had hobby of writing 
d. Her parents told her

Answer Key:
1. a
2. c
3. d
4.c
5. d
6. a
7. b 
8. c
9. b
10. b
11. b
12. b
13. d
14.c
15. c
16. c
17. d
18. a
19. c
20. b

For Useful Educational Videos to improve Spoken English and Grammar, please visit and Subscribe our You Tube Channel

👇

 Please Click On Below Image To Subscribe Our Channel

(Visited 1,132 times, 1 visits today)
Close