Written by 3:35 pm Only CBSE

Std.10 | English | Worksheet | A Triumph Of Surgery

Here is a fiction as well as real story by a veterinary doctor who treated a dog name Tricki without medication

A triumph of surgery worksheet

1. The narrator of this story is …………
a. Mrs.Pumphrey
b. Tricki
c. Mr.Harriot
d. Hospital Employee

2. The doctor ………….Mrs.Pumphery regarding the illness of her pet.
a. Appreciated 
b. Reprimanded
c. Scolded
d. Instructed

3. The dog’s eyes became……. due to illness.
a. Brownish 
b. Reddish
c. Blue
d. Green

4. Find no energy in dog, Mrs.Pumphery gave ……….to the dog.
a. More malt
b. More Sugar
c. More Water
d. More coconut oil

5. MR.Harriot advised Mrs.Pumphery ……………
a. To allow more exercise to the dog
b. To give chocolate to the dog.
c. To give rest to the dog.
d. To starve the dog.

6. The diet given to the dog was ………….
a. Rich 
b. Moderate 
c. Average 
d. Poor

7. Because of heavy food intake the dog became ……….
a. Active 
b. Inactive
c. Dull 
d. Greedy

8. Mrs.Pumphery respected the doctor’s advice.
a. True
b. False

9. When Mrs.Pumphery listened about the dog’s hospitalization, she was ……………..
a. Angry
b. Agitated
c. Almost unconscious
d. Emotional

10. Mrs.Pumphery went with the dog for its hospitalization.
a. True
b. False

11. The other dogs at the hospital …………Tricki.
a. Welcomed
b. Ignored
c. Attacked
d. Irrespected

12. In the beginning, the narrator gave …………..to Tricki.
a. Food
b. Bread
c. Chocolate
d. Plenty of water

13. On the third day, Tricki started ………….on seeing other dogs.
a. Attacking 
b. Barking 
c. Whimpering 
d. Playing

14. The narrator came to know that Tricki is hungry when……………
a. It was running towards kitchen.
b. It was barking at the other dogs.
c. It was walking round the bowls.
d. It was licking the wall.

15. Tricki was given the medical treatment.
a. True
b. False

16. The narrator gave ………….to Tricki before the meat.
a. Water
b. Wine
c. Malt
d.Bread

17. The dog began to drink ……………..
a. Whisky
b. Vodka
c. Brandy
d. Milk

18. Wine was given ………………….
a. In the morning
b. In evening 
c. At noon
d. At night

19. The narrator called Mrs.Pumphery after……………
a. 25 days
b. 15 days
c. 20 days
d. 30 days

20. Here the word surgery is the name of …………….
a. Hospital 
b. Area
c. Doctor’s bungalow
d. Doctor’s farm

21. This story is ………………
a. Real life story
b. Fiction
c. Mixture of both

22. Mrs.Pumphery is over indulged because ………….
a. She was lonely
b. She was emotional
c. She was short tempered
d. She possessed strange nature

23. The doctor’s staff ……………..the items sent by Mrs.Pumphery.
a. Welcomed
b. Irrespected
c. Rejected
d. Threw away

24. “I think I know a cure for you.” who said this?
a. Mrs.Pumphery
b. Mr.Harriot
c. Hospital Staff
d. None

25. “I think I know a cure for you”. Here ‘cure’ refers to …………
a. Treatment 
b. Punishment 
c. Regulating Tricki’s upkeep
d. Diagnosis

 

Answer Key:
1. c
2. d
3. b
4. a
5. a
6. a
7. d
8. b
9. c
10. b
11. b
12. d
13. c
14. c
15. b
16. b
17. c
18. c
19.b
20.a
21. c
22. a
23. a
24. b
25. c

For Useful Educational Videos to improve Spoken English and Grammar, please visit and Subscribe our You Tube Channel

👇

 Please Click On Below Image To Subscribe Our Channel

(Visited 1,743 times, 1 visits today)
Close