Written by 4:09 pm Only CBSE

English Worksheet | The Hundred Dresses – I|

Here is an MCQ questions set according to new paper pattern, students should read the lesson properly before solving the practice test

The Hundred dresses part 1

1. In the  last corner of the room, most of the students were …………… natured
a. Silent
b. Sensible 
c. Clever
d. Rough

2. Wanda would sit in the ……………..row.
a. First 
b. Second 
c. Third
d. Last

3. …………would make fun of Wanda.
a. Peggy
b. Maddie
c. Both 
d. None

4. She always wore a faded …………dress.
a. Blue
b. Red
c. Purple
d. White

5. The girls used to play ………………..
a. Cricket 
b. Hockey 
c. Hopscoth
d. Tennis

6. She used to say she had ………………….pairs of shoes.
a. 40
b.  50
c. 60
d. 70

7. ……………..was the most liked girl in the class.
a. Peggy 
b. Wanda
c. Jhonsy
d. None

8. Maddie thought that ………….would win the contest.
a. Peggy
b. Wanda
c. Peggy Herself
d. None

9. ………………announced the winners.
a. Headmistress 
b. Class Representatives
c. Miss Mason
d. Supervisor

10. The drawing was displayed in room ……………..
a. 10. 
b. 11
c. 12
d. 13

11. ………………won the contest from the boys.
a. Jack Beggler
b. Jhon
c. Emerson
d. Smith

12. The phrase’ a gentle push’ means ……………..
a. Nudge
b. Badger
c. Pamper
d. Roar

13. …………………protected small children from bullies.
a. Maddie
b. Peggy
c. Wanda 
d. Jhonsy

14. ……………wore somebody’s hand-me-down clothes.
a. Peggy
b. Wanda
c. Maddie
d. Roma

15. Those “who frighten the weak means” …………
a. Bullies 
b. Sensible
c. Rogue
d. Urchins

16. The phrase “a mental discomfort “means …………….
a. Embarrassed 
b. Excited 
c. Bother
d. Beckon


17. The synonyms of ‘trimming’ is ……………
a. Dressing

b. Decoration
c. Costume
d. Festive

18. Peggie made fun of Wanda by ………………
a. Taunting her 
b. Laughing at her
c. Teasing her
d. Asking about dresses

19. Wanda’s drawing was about ……………..
a. Dress colour 
b. Classrooms
c. Nature
d. Her residence 

20. The minute they entered the classroom. Here ‘they ‘ refer to ………………..
a. Teachers
b. Students 
c. Girls
d. Boys

Answer Key:
a. d
2. d
3. a
4. a
5. c
6. c
7. a
8. a
9. c
10. c
11. a
12. a
13. b
14. c
15. a
16.a
17. b
18. d
19. a
20. b 

For Useful Educational Videos to improve Spoken English and Grammar, please visit and Subscribe our You Tube Channel

👇

 Please Click On Below Image To Subscribe Our Channel

(Visited 1,756 times, 1 visits today)
Close