Written by 2:28 pm Grammar For All

Transformation of Words

Transformation of words is a very important topic in English, it is also called as Expansion of Idea, where you have to change the form of the word according to instructions.

1.   It must be appropriately presented.
         (Use noun form of the word underlined)
Ans:   Its presentation must be appropriate.

Ans:   It must have an appropriate presentation.
2.        Mr.Shah accepted all that the director proposed.      
           (Rewrite it using the adjective form of the word underlined)
Ans:   Mr.Shah accepted the directors proposal completely.
3.       They are inspired by ideas and theories.
           (Rewrite it using underlined word as noun)
Ans:   They get inspiration from ideas and theories.
Ans:   Ideas and theories give them inspiration.
4.         The man succeeded in his attempt. 
            (Rewrite it using the adjective form of the word underlined)
Ans:    The man was successful in his attempt. 
5.         These systems were modified. (Use noun form of the word underlined)
Ans:     There was a modification in these system.
6.         Clearly it is associated with knowledge.
Ans:     Clearly it has an association with knowledge.
Ans:     It has a clear association with knowledge.
7.         The deity is naturally formed.
             (Rewrite it using the adjective form of the word underlined)
Ans:    The formation of deity is natural.
8.        The positions of different dots represent the different letters of the
            alphabet. (Use noun form of the word underlined)
Ans:    The position of different dots is the representation of the different letters of the alphabet.
9.
I consider T.V. as one of the greatest scientific achievement of our times.

          (Use the noun forms)
Ans:   It is my consideration that T.V. is one of the greatest scientific achievement of our times.













(Visited 953 times, 1 visits today)
Close